Вести

Почела реконструкција пута Грлишка река –Грлиште

Почела реконструкција пута Грлишка река –Грлиште

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је са сарадницима данас обишао реконструкцију пута Грлишка река –Грлиште, разговарао са мештанима овог села, који нису крили задовољство због радова.

-Што се тиче самог пута, значајно нам је, зато што има људи који раде у Зајечару и путују сваки дан одавде и ту је ђачки аутобус који двапута дневно пролази овуда. Ургентно нам је да се среди тај пут до гробља који исто има неколико ударних рупа, рекла је једна од мештанки села Грлиште.

Ничић је у Грлишту рекао да се чекало годину дана да извођачи радова гасовода испуне своју обавезу, да овај пут доведу у нормално стање.

-Међутим, ми више нисмо могли да чекамо и до окончања спора са њима, кренули смо да доведемо бар у нормално стање ову деоницу која је негде близу 5 км од Грлишке реке до Грлишта, изјавио је Ничић и додао:

-Тренутно смо одрадили преко 10 хиљада квадратних метара чишћења и проширења пута и то је само један велики посао, али радници ‘Штрабага’ колико сам видео коректно су то одрадили. Предстоји нам сада да урадимо три деонице потпуно пресвлачење асфалтом, неких 250 до 300 метара биће потпуна реконструкција пута у деоницама и ту ће бити потрошено 180 тона асфалта. Биће утрошено и 40 тона асфалта у крпљењу ударних рупа, али пут ће бити готов онога тренутка када се тај спор заврши и када читав пут буде пресвучен асфалтом, као што ће бити ове деонице. Само онај гребени асфалт који сада овде будемо скинули искористићемо да средимо и овај пут који је иза нас у дужини од 300 метара, улица која је у лошем стању, зато што се канали поред путева не одржавају и што је вода направила штету. Наравно радиће се и на каналима и на прилазима са атарских путева, како трактори не би наносили земљу.

Градоначелник Зајечара је додао да је укупна вредност инвестиције око четири милиона динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.