Вести

Зајечар: Фондација Дивац расписала конкурс за пројекте младих

Зајечар: Фондација Дивац расписала конкурс за пројекте младих

Неформалне групе младих од 18 до 30 година (минимум пет особа) могу од данас да се пријаве на нови конкурс Фондације Ана и Владе Дивац који је расписан за становнике пет локалних самоуправа – Зајечар, Власотинце, Владичин Хан, Прокупље и Обреновац.

Дивац омладински фондови подржавају пројекте у вредности до 100.000 динара који се реализују на територији наведених локалних самоуправа и имају за циљ побољшање живота младих у најразличитијим областима: активизма и волонтеризма, културе, спорта, здравља посебно менталног здравља, безбедности, запошљавања, образовања, миграција, посебно повратка из ЕУ у Србију по споразуму о реадмисији; оригиналне, занимљиве и корисне пројекте које подстичу друге младе да се укључе и буду активни чланови средине у којој живе; пројекте које одговарају на локалне потребе и имају широк утицај на заједницу, посебно у руралним срединама, као и пројекте који доприносе циљевима Стратегије за младе Републике Србије.

Предност приликом финансирања имају пројекти које осмисле и реализују млади из сеоских заједница, жене, Роми и повратници, као и пројекти који у своје активности укључују младе из ових осетљивих група.

Конкурс је отворен до 1. новембра ове године, до16 часова, а предвиђено је да се сви подржани пројекти реализују у периоду од 1. децембра 2023. до 31. марта 2024. године.

Форма предлога пројекта налази се на линку https://divac.com/Konkursi/3479/Otvoren-konkurs-za-projekte-mladih-u-Obrenovcu.shtml и треба га послати искључиво кроз попуњавање формулара.

Предлози пројеката достављени на било који други начин или поштом неће бити узети у разматрање.

У оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији” коју спроводи ГИЗ у партнерству са Министарством туризма и омладине Републике Србије, подржавају се омладински фондови у изабраним руралним заједницама: Зајечар, Обреновац, Прокупље, Власотинце и Владичин Хан.

Омладинске фондове имплементира Фондација Ана и Владе Дивац у сарадњи са изабраним локалним самоуправама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.