Вести

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић у Зајечару: Позив грађанима да учествују у програмима енергетске ефикасности

Министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић у Зајечару: Позив грађанима да учествују у програмима енергетске ефикасности

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић посетила је данас Зајечар и том приликом најпре одржала састанак са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и сарадницима, након чега је обишла енергетски саниране објекте. Министарка је посетила субвенционисана домаћинства, породицу Митровић и породицу Тодоровић, а потом у склопу програма енергетске санације и реконструисану школу за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић“ у Зајечару.

-Овој школи је била неопходна санација, и баш због тога се ушло у тај процес, наравно држава и град су помогли да се инвестиција вредна 67 милиона динара и заврши. Оно што се трудимо кроз програм енергетске ефикасности је да унапредимо услове у школама, у вртићима, у домовима здравља и културе. Не помажемо само јавне објекте већ и грађане. Посетила сам данас два домаћинства, једна породица је уградила прве соларне панеле и тиме дала пример свим грађанима Зајечара да могу да учествују у енергетској транзицији, да могу да производе зелену енергију. Држава и град су помогли завршетак тог пројекта, са 420 хиљада динара, остатак је финансирало домаћинство. Ја бих волела и надам се да ће људи учествовати још више у овом програму, до сада је 96 домаћинстава са територије града Зајечара учествовало у програму енергетске ефикасности. Са градом смо потписали нове уговоре, градска управа ће објавити позив за извођаче радова већ у септембру, па ће онда уследити и позив за грађане, рекла је новинарима министарка рударства и енергетике Дубравка Ђедовић и апеловала на грађане да учествују у програмима.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара рекао је овом приликом да је са министарком Ђедовић отворио пуно тема.

-Када је у питању школа "Јелена Мајсторовић" урађено је 1400 квадрата потпуно новог простора, рачунајући и Музичку школу. Добили смо модерну школу, са најновијом опремом, интернетом. Треба улагати, улагања у школе су она улагања која побољшавају стандард свих наших грађана, пре свега наших најмлађих о којима треба да бринемо, истакао је Ничић и додао:

- Министарство је уложило око 30 милиона, а град Зајечар заједно са пројектом и ПДВ –ом још 37 милиона динара. Разговарали смо са министарком да направимо и нови Дом ученика, јер то ова деца заслужују, разговарали смо и о зајечарским чесмама, о санацији многих зграда које су под заштитом, о плановима које град Зајечар има око инвестирања. Захваљујем јој се на посети, изјавио је Ничић.

Емила Бадивук директорка школе за основно и средње образовање "Јелена Мајсторовић" се захвалила министарки на посети и градоначелнику на подршци.

-Завршен је пројекат енергетске санације и реконструкције ове школе, која сада има нови изглед, сада је светла, много топлија, безбеднија за боравак деце и запослених, рекла је Бадивук.

Министарка рударства и енергетике Србије Дубравка Ђедовић апеловала је на грађане Зајечара да се распитају о томе да ли имају статус енергетски угроженог купца, како би могли да остваре могућност плаћања рачуна и са 50 одсто умањења.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.