Вести

Потписани споразуми за пензионерске картице са представницима установа и предузећа са територије града Зајечара

Потписани споразуми за пензионерске картице са представницима установа и предузећа са територије града Зајечара

У великој сали Градске управе у Зајечару директорка Филијале Фонда ПИО у Зајечару Оливера Ранђеловић потписала је споразуме за пензионерске картице са представницима установа и предузећа са територије града.

Наиме, пензионери у Зајечару имаће погодности приликом коришћења неких услуга или у трговини код предузећа са којима су споразуми потписани.

-Што се тиче пензионерских картица нове генерације, ми смо се сусрели пре неколико година поводом истог питања, тада су картице служиле за доказивање идентитета пензионера. Сада имају и другу страну, а то је да наши пензионери сада имају и друге могућности, односно бенефите при остваривању неких услуга. Пензионерска картица гласи на име корисника пензије, укључени су сви и старосни и породични и инвалидски пензионери. Ово је у Зајечару један од почетних корака потписивања споразума са нашим привредним субјектима. Пријаве су и даље у току, на сајту Фонда пензијског има на првој страни пријава, само ЈМБГ и контакт телефон, а ко није у могућности може било где да се пријави на шалтерима ПИО Фонда. У свим активностима од марта месеца, имали смо подршку градоначелника Ничића и његових сарадника и хвала им на томе, рекла је Оливера Ранђеловић, директорка Филијале Фонда ПИО у Зајечару.

На територији града Зајечара има око 17 хиљада пензионера и они представљају једну од најосетљивијих категорија друштва.

-Захвалност свим привредним субјектима и нашим организацијама које су се укључиле ову акцију. Када сам видео списак и нисам био нешто одушевљен. Хвала свима који су се укључили, али сматрам да би требало да буде више оних који дају попусте овој најосетљивијој категорији становништва. Ми као локална самоуправа порадићемо на томе да буде више оних који дају попусте. Око милион и седамсто хиљада биће корисника ове картице, а тренутно је око 600.000 у Србији. То није мали број. Негде су ти бенефити мали, али негде и нису. Посебно пензионерима који имају најмање пензије, то ће им много значити. Овакве акције треба да се прошире и на друге осетљиве групе. Свима велика захвалност Фонда ПИО и локалне самоуправе и Удружења пензионера, али мислим да ће наредни пут бити више оних који желе да помогну. Желим вам здравље и што дужи живот и коришћење пензије, поручио је овом приликом градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Удружење пензионера у Зајечару је једно од најстаријих удружења у Србији и броји око пет хиљада чланова.

-Ове године смо обележили 77 година постојања и једно смо од најстаријих удружења. Поносимо се и том цифром. Наше удружење има око пет хиљада чланова. Имамо изванредну сарадњу са ПИО Фондом. Оваква акција као што је пензионерска картица, то може само да нам помогне. У Зајечару укупно има 17.000 пензионера. Нажалост, 60 одсто њих има минималну пензију. Срећна је околност, што су пензионери скромни и доста добро егзистирамо. Нама свака помоћ значи и издавање картица само може да нам користи. Пензионери ће ове помоћи радо користити, rekaо је Мирко Богосављевић, председник Удружења пензионера града Зајечара.

Пензионерска картица ће почети да се користи 1. октобра ове године, а пријаве су још увек у току.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.