Вести

Центар за социјални рад „Зајечар“: Радионице на тему вршњачког насиља у школама

Центар за социјални рад „Зајечар“: Радионице на тему вршњачког насиља у школама

Директор Центра за социјални рад „Зајечар“ Ненад Динуловић данас је са сарадницима одржао састанак са директорима основних школа, представницима Полицијске управе Зајечар, као и са представницима града Зајечара. Одржавање радионица на тему вршњачког насиља у школама од стране стручних радника Центра, а у сарадњи са психолошко-педагошким службама школа, била је тема данашњег састанка.

Директор Центра за социјални рад је овом приликом истакао да се у светлу немилих догађаја, који су се претходних неколико дана догодили у основној школи на Врачару у Београду и у Младеновцу, системски и у координацији, покуша пронаћи модел поступања и деловања у будућности, како се не би понављале овакве трагедије. У ту сврху је и предложена сарадња стручних радника Центра школама, у виду држања интерактивних радионица са ученицима 5. и 6. разреда. Директори основних школа подржали су ову иницијативу Центра, а договор је да ће доставити списак са бројем одељења ученика наведених разреда, како би се што пре кренуло у реализацију.

У циљу заштите најбољег интереса деце, радионице ће се у координацији Центра за социјални рад и основних школа одржати до краја ове школске године, а у плану је да се превентивне активности спроводе и наредне школске године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.