Вести

Помоћник министра пољопривреде у Зајечару: Завршена подела кукуруза, у току процес увођења е-Аграр система

Помоћник министра пољопривреде у Зајечару: Завршена подела кукуруза, у току процес увођења е-Аграр система

Данас је у селу Лубница за произвођаче млека организована подела кукуруза из робних резерви. Овом приликом град Зајечар је посетио помоћник министра за пољопривреду Александар Богићевић и заједно са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем разговарао са пољопривредницима из овог села.

Градоначелник Ничић je изразио задовољство што је расподела кукуруза спроведена успешно.

-Ово је завршетак поделе меркантилног кукуруза, обезбеђено је 243 тоне за наше сточаре. Поред велике захвалности држави, јер је обезбедила ове количине које пуно значе нашим произвођачима, и локална самоуправа је смогла снаге, без обзира на финансијску ситуацију да подела буде баш оваква, пакована у врећама од 40 кг, да се организује и заврши и то у јеку е-аграра, рекао је Ничић и додао:

-Мислим да смо ово одрадили савршено и ја сам презадовољан. Трудићемо да изађемо у сусрет свим потребама наших пољопривредних произвођача, нама треба обнова села , потребно је да се млади људи врате на село, али морамо да радимо и на путној инфраструктури. Мислим ћемо смоћи снаге да набавимо машину за сређивање атарских путева, истакао је градоначелник Зајечара и додао да је локална самоуправа обезбедила преко 2 милиона динара за превоз и паковање кукуруза.

Александар Богићевић помоћник министра за пољопривреду присуствовао је подели меркантилног кукуруза у Лубници и нагласио да је Министарство пољопривреде обезбедило 26 ипо хиљада тона меркантилног кукуруза за 12 ипо хиљада газдинстава.

- Морам да се захвалим свим локалним самоуправама у Србији које су изашле у сусрет. Требао је неко да организује превоз кукуруза и паковање, и хвала вам на томе. Заједништвом смо дошли до тога да наши пољопривредници буду задовољни и то нам је најважније. Када радимо заједно имамо и резултате. Велика захвалност и градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу, истакао је помоћник министра.

Александар Богићевић и градоначелник Зајечара обишли су и Градску управу у којој се спроводи процес увођења е-Аграр система и овом приликом изјавили да све протиче у најбољем реду и да радници локалне самоуправе заједно са радницима пољопривредне стручне службе „Агрознање“ пружају помоћ сваком пољопривредном произвођачу приликом увођења у нови информациони систем.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.