Вести

Одржана конститутивна седница Савета за младе града Зајечара

Одржана конститутивна седница Савета за младе града Зајечара

Јуче је одржана конститутивна седница Савета за младе града Зајечара, на којој је усвојен Пословник о раду и Формулар иницијативе коју млади могу поднети Савету.

Задаци Савета су иницирање и учествовање у изради локалне омладинске политике у области образовања, спорта, коришћења слободног времена, повећања запослености, информисања, активног учешћа, обезбеђивању једнаких шанси, здравства, културе, равноправности полова, спречавању насиља и криминалитета, приступа правима, одрживог развоја и животне средине и другим областима од значаја за младе.

Такође, задатак Савета је и да учествује у изради посебних локалних акционих планова и програма у сагласности са Националном стратегијом за младе, да прати остваривање акционих планова и програма за младе и локалне омладинске политике, да доноси закључке и давање мишљења о питањима из своје надлежности и обавештавања органа града о томе, да усваја годишње и периодичне извештаја о остваривању локалне омладинске политике и локалних акционих планова и програма за младе.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.