Вести

Томислав Момировић у Зајечару: ВАЖНО ДА ПОВЕЖЕМО ТРГОВЦЕ СА МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Томислав Момировић у Зајечару: ВАЖНО ДА ПОВЕЖЕМО ТРГОВЦЕ СА МАЛИМ ПРОИЗВОЂАЧИМА

Томислав Момировић министар унутрашње и спољне трговине посетио је данас град Зајечар. Министар је овом приликом обишао радове на изградњи Дистрибутивног центра Зајечар за потребе малопродајне мреже Текијанка.

-Изградња Дистибутивног центра је од изузетне важности за Зајечар, јер ће омогућити пољопривредницима и малим привредницима са територије Тимочке крајине сигуран пласман производа чиме ће посредно утицати на развој овог дела Србије, истакао је Момировић и додао:

-Држава ће наставити са пружањем стратешке подршке инвеститорима, јер једино уз синергију економије, политике и јединства, које нам је помогло и током корона кризе можемо да превазиђемо све проблеме који су пред нама, како би нашим грађанима обезбедили што квалитетније услове за живот. Упркос чињеници да живимо у кризном и неизвесном времену, важно је да будемо јединствени како на политичком тако и на економском плану и да на што квалитетнији начин повежемо трговце са малим произвођачима, изјавио је министар трговине Томислав Момировић, а потом је обишао и супермаркет Текијанка.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић захвалио се министру Момировићу на посети.

-Ово земљиште је било ван употребе сигурно 20 година, и хвала власнику Текијанке што ће га привести намени. Ми имамо одличну сарадњу. Оно што је најзначајније је то што ће изградњом дистрибутивног центра пољопривредни произвођачи, а посебно повртари имати сигуран пласман, а крајњи потрошачи имаће много јефтиније производе, рекао је градоначелник Бошко Ничић.

Власник Текијанке Живојин Болботиновић је истакао да је сарадња са ресорним министарством од изузетног значаја како би се на најбољи и директан начин пласирали производи на тржиште.

Примарна делатност привредног друштва Текијанка је малопродаја робе широке потрошње и са својих 32 продавнице Текијанка данас послује у 6 општина Тимочке Крајине, Кладово, Неготин, Мајданпек, Бор, Зајечар и Књажевац.

Текијанка је један од оснивача ДТЛ – Домаћи трговински ланац, удружења које је окупило 13 малопродаваца из целе Србије са визијом да максимално подрже домаћу и локалну производњу и данас у свом саставу има преко 700 малопродајних објеката.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.