Вести

 Реновирање и дигитализација вртића

Реновирање и дигитализација вртића "Ђурђевак" у Зајечару: Градоначелник обишао радове

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић обишао је данас са сарадницима радове у вртићу „Ђурђевак“. Уз подршку Европске уније преко програма ЕУ ПРО Плус, који се реализује у сарадњи са Министарством за европске интеграције, вртић „Ђурђевак“ у Зајечару биће реновиран, а средства за реконструкцију поред Европске уније издваја и град Зајечар, у готово пола износа.

-Европска унија улаже 200 хиљада долара, а град Зајечар 175 хиљада долара, с тим што ћемо ми платити и ПДВ. Радови напредују добро, ми ћемо сада добити хиљаду и шесто квадрата корисног простора, рачунајући доњи и горњи спрат објекта. Овај вртић ће моћи да прими мало више деце него што је то случај сада. Такође, замењује се столарија, ради се комплетна фасада, мења се кровна конструкција, имаћемо један заиста леп, модеран и пре свега безбедан вртић за децу, али и за раднике. И надаље ћемо улагати у овакве објекте, рекао је након обиласка вртића градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Директорка ПУ „Ђулићи“ Тања Јовановић истакла је да је ова реконструкција од изузетног значаја за све и захвалила се градоначелнику на иницијативи за реализацију пројекта.

- Биће набављена и информатичка опрема као подршка спровођењу програма „Дигитални вртић“. У питању су преносиви лап топови који ће унапредити рад са децом, радницима, родитељима, каже Јовановић.

Радове у вртићу „Ђурђевак“ изводи фирма А.Д. „Црна Трава” из Лесковца.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.