Вести

"БИЋЕ ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ШКОЛА У ГРАДУ": Обилазак радова у ШОСО "Јелена Мајсторовић" у Зајечару

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић данас је са сарадницима обишао радове у Школи за основно и средње образовање “Јелена Мајсторовић”, која је у процесу реконструкције по пројекту енергетске санације.

Ничић је приликом обиласка радова истакао да се и у неколико сеоских школа такође раде реконструкције.

-Овај комплетан пројекат који иде преко Владе Републике Србије и Министарства спроводи се заједно са градом Зајечаром, ми суфинансирамо, 30 милиона динара је дала Република, а остатак до 66 милиона и 300 динара обезбеђено је у буџету града Зајечара. Ова школа је била у лошем стању, па ће тако реконструкција омогућити да ученици имају много боље услове за рад. Добићемо једну модерну школу, рекао је градоначелник и додао:

-На територији града Зајечара започели смо низ реконструкција објеката образовања, прошле године смо средили музичку, а ових дана ћемо обићи радове и у три сеоске школе, у Вражогрнцу, Глоговици и Шипикову. Поред овога, захваљујући Министарству културе, почиње и прва фаза реновирања зајечарског позоришта, најавио је Бошко Ничић.

Емила Бадивук директор Школе за основно и средње образовање “Јелена Мајсторовић” у Зајечару, изразила је велику захвалност локалној самоуправи.

-Пре свега се захваљујем градоначелнику и локалној самоуправи на несебичном залагању да добијемо овај пројекат, јер нам то много значи, видите колико ће бити лепа школа, чиста, топла, па ће тако наша деца напокон имати школу коју заслужују, биће једна од најлепших школа у граду, рекла је након обиласка директорка.

Школа за основно и средње образовање “Јелена Мајсторовић” у Зајечару добиће нов изглед, а радови предвиђају уградњу термостатских радијаторских вентила, замену оштећених радијатора, фарбање радијаторске мреже као и модернизацију унутрашњег простора и осветљења, уређење крова, спољне фасаде са стиропорском изолацијом, замену комплетне столарије, уређење кухињског простора, санитарног чвора, уградњу рампи за инвалидска колица...

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.