Вести

Прва беба у 2023. години у Зајечару дечак Матеј Тимочка

Прва беба у 2023. години у Зајечару дечак Матеј

Прва беба у 2023. години у Зајечару је дечак Матеј, тежак 3.700 грама.

Први становник Зајечара у 2023. години је дечак Матеј, тежак 3.700 грама, који је рођен у 18 сати првог дана Нове 2023. године. Поносној мами Милени ово је друго дете.

Традиционално, градоначелник Зајечара Бошко Ничић даривао је прву бебу златним дукатом и поклонима, а поклоне је уручио и дежурнима у зајечарском породилишту.

У 2021. у Зајечару обављено 309 порођаја, а у 2022. била су 324 порођаја.

„Има нас мање и то је чињеница, смањује се број али то може да се окрене, није заувек, било је и времена и ситуација када се драстично повећавао број становника у овом граду. Град Зајечар има одређене подстицајне мере, али сматрам да треба још много тога да урадимо како би имали више становника. Надам се са новим радним местима, са новим улагањима, да ће се ова слика комплетно променити на боље, посебно за исток и југ Србије. Нашем Матеју, нашем првом становнику у 2023. желим дуг живот и здравље, да буде срећан, и паметно и успешно дете“, истакао је Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

Специјалиста гинекологије и акушерства у ЗЦ Зајечар доктор Иван Чикарић рекао је да је Матеј добио добру оцену по рођењу и да је порођај прошао у најбољем реду.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.