Вести

ПОТПИСАН УГОВОР О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ: Заједничка подршка Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара иницијативама младих

ПОТПИСАН УГОВОР О МЕЂУСОБНОЈ САРАДЊИ: Заједничка подршка Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара иницијативама младих

У Зајечару је данас потписан Уговор о међусобној сарадњи између Фондације Ана и Владе Дивац и Града Зајечара на пројекту Омладинских фондова. Уговор су потписали Бошко Ничић, градоначелник Зајечара и Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

Пројекат Омладински фондови реализује се са циљем да допринесе учешћу младих у процесима локалног развоја, кроз доделу бесповратних новчаних средстава за пројекте које покрећу и воде млади.

Након потписивања уговора о сарадњи, градоначелник Зајечара Бошко Ничић изразио је захвалност Фондацији Ана и Владе Дивац.

-Дугујемо велику захвалност Фондацији Дивац на свему ономе што заједно радимо последњих годину дана. Ово је лепа прилика за младе нашег града и могућност за различите идеје и пројекте, који ће бити подржани износом до 100 хиљада динара. Надамо се да ће идеје поникнути из руралних средина, али и свуда где млади искажу потребу. Ако видимо да се цела прича успешно реализује, наравно да ће град Зајечар дати много веће учешће. Хвала вам пуно у име младих града Зајечара и у име наше Градске управе, рекао је Бошко Ничић, градоначелник Зајечара.

-У досадашњем раду Фондације, подршка младима била је увек у фокусу наших активности. Овај пројекат који спроводимо у сарадњи са ГИЗ-ом и релевантним министарством за питања омладине, свакако ће значајно допринети креирању и спровођењу политика намењених побољшању услова живота младих људи, пре свега у локалним заједницама које су подржане кроз Омладинске фондове, изјавила је Ана Кошел, директорка Фондације Ана и Владе Дивац.

Кроз програм Омладинског фонда, Град Зајечар и Фондација Ана и Владе Дивац заједнички ће подржавати младе људе са територије града, а кроз доделу бесповратних новчаних средстава пројектима које покрећу и воде млади. Конкурс за иницијативе младих у износу до 100.000 динара ће бити отворен 25. новембра и све информације о условима биће објављене на сајту Фондације Ана и Владе Дивац као и на сајту Града Зајечара. О пројектима који ће бити подржани одлучиваће одбор Омладинског фонда, састављен од младих из овог града који су изабрани на конкурсу и обучени за управљање средствима Фонда. Фондација ће у Фонд уложити средства у износу од 7.000 евра годишње, док ће Град Зајечар уложити 300.000 динара.

У наредне две године, овај пројекат ће се спроводити у оквиру пројекта Немачке развојне сарадње “Перспективе за младе у руралним срединама у Србији”, коју спроводи ГИЗ у партнерству са релевантним министарством за питања омладине, а биће подржани омладински фондови у пет локалних заједница - Обреновац, Прокупље, Зајечар, Власотинце и Владичин Хан

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.