Вести

Одржана 12. седница Скупштине града Зајечара

Одржана 12. седница Скупштине града Зајечара

У великој сали Скупштине града Зајечара данас је одржана 12. седница Скупштине града Зајечара.

Одборници су усвојили одлуке о другој измени и допуни буџета града Зајечара за 2022. годину са изменом Кадровског плана за 2022. годину, Извештај о извршењу буџета за период од 01.01.2022. године до 30.06.2022. године, Решење о усвајању Извештаја о ревизији Финансијских извештаја за период од 01.01.2021. године до 31.12.2021. године Јавног предузећа „Дирекција за изградњу“ Зајечар – у ликвидацији и одлуку о допуни Одлуке о субвенционисању градског и приградског линијског превоза путника на територији града Зајечара.

Начелница Одељења за буџет и финансије Валентина Ђуричић је на седници изјавила да буџет града Зајечара након другог ребаланса, износи 2.313.152.000 динара.

На седници је усвојена и Одлука о изменама и допунама Одлуке о комуналном реду на територији града Зајечара, Одлука о условима заштите, начину подизања, одржавања и обнове нарушених јавних зелених површина, Одлука о јавној канализацији, као и Одлука о обављању делатности обезбеђивања јавног осветљења.

Усвојен је и Извештај о пословању Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, решење о усвајању редовног годишњег финансијског извештаја Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, решење о давању сагласности на Одлуку о начину покрића губитка Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“ за 2021. годину; Одлука о условима и начину снабдевања топлотном енергијом, Правилник о условима за подношење и решавање захтева крајњег купца за привремено искључење са система грејања, решење о давању сагласности на Захтев за умањење прописане температуре у грејаном простору корисника за један степен у грејној сезони 2022/2023. године Јавног комунално – стамбеног предузећа „Зајечар“, Одлука о усвајању предлога пројекта јавно-приватног партнерства без елемената концесије за поверавање комуналне делатности производње топлотне енергије на територији града Зајечара.

На овој седници Скупштине града Зајечара усвојен је и Извештај о раду и пословању са извештајем о извршеној ревизији финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар за 2021. годину, решења о давању сагласности на Одлуку о покрићу губитка по годишњем извештају за 2021. годину Јавног комуналног предузећа „Паркирање, пројектовање и надзор“ Зајечар, решење о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ Зајечар за 2022. годину, решење о именовању председника и чланова Наџорног одбора Јавног комуналног предузећа „Тимок – одржавање“ Зајечар.

Зелено светло дато је и на решење о усвајању извештаја о пословању Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за период 01.01.2021.-31.12.2021. године и коригованих финансијских извештаја Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2021. годину, Решење о давању сагласности на прву измену Програма пословања Јавног комуналног предузећа „Хигијена Зајечар“ Зајечар за 2022. годину. На даншњој седници није усвојено решење о именовању директора Јавног комуналног предузећа „Водовод“ Зајечар.

Такође, одборници су дали сагласност и на Решење о давању сагласности на Статут Матичне библиотеке „Светозар Марковић“ Зајечар, решење о престанку функције и именовању директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“ у Зајечару. Усвојена је и Одлука о изменама Одлуке о образовању Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, решење о разрешењу и именовању члана Школског одбора Медицинске школе у Зајечару, као и решења о додели награда и признања за Дан града Зајечара: решења о додели Октобарске награде Града Зајечара, о додели награде Града Зајечара „Хајдук Вељко“, о додели награде Града Зајечара „Светозар Марковић“ у 2022. години, као и решења о додели Повеља у 2022. години.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.