Вести

Амбасадор Словеније Дамјан Бергант у Зајечару: Потврда приjатељства и добре сарадње

Амбасадор Словеније Дамјан Бергант у Зајечару: Потврда приjатељства и добре сарадње

Амбасадор Словеније у Србији Дамјан Бергант данас је посетио Зајечар. За Његову Екселенцију приређен је пријем у кабинету градоначелника Бошка Ничића, коме су присуствовали и представници Словеначке културне заједнице „Иван Цанкар” из Зајечара.

Да му је велико задовољство што је посетио град Зајечар, и да се нада даљој сарадњи са нашом локалном самоуправом, поручио је након састанка амбасадор Словеније у Србији господин Дамјан Бергант. Он је нагласио да је Словенија итекако присутна у Србији, да је пуно инвестиција и компанија из ове државе, а изразио је и жељу да поново посети град Зајечар.

-Свака сарадња нам је добродошла, нагласио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић. -Нама је циљ да одржавамо добре односе са нашим пријатељима, побратимљени смо са општинама Тржич и Медводе у Словенији. Много је тема отворено на данашњем састанку, разговарали смо и о пројектима из области екологије, Словенија је земља са великим искуством у овој сфери. Морамо појачати и сарадњу са словеначким удружењима, рекао је Ничић овом приликом.

Амбасадор Словеније је након састанка у Градској управи у Зајечару обишао археолошки локалитет Феликс Ромулијану.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.