Вести

Продужена два конкурса у области пољопривреде, за сточаре и нову механизацију

Продужена два конкурса у области пољопривреде, за сточаре и нову механизацију

Конкурс за доделу подстицајних средстава за набавку нове механизације и опреме за пољопривреду, као и конкурс за доделу подстицаја у области сточарства за набавку квалитетних уматичених грла јуница, оваца и коза продужени су до 09.09.2022 године. За ова два конкурса издвојено је укупно 10 милиона динара.

И ове године наставља се регресирање осигурања у пољопривреди. Мера се спроводи преко конкурса за регресирање трошкова осигурања у пољопривреди, за који је предвиђено 1.000.000 динара. Овакав вид подршке предвиђен је због штете на пољопривредним усевима, стоци и другим ресурсима, које су редован пратилац пољопривредне производње, посебно од временских непогода. На конкурс се могу пријавити физичка лица - носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава чије се пребивалиште и предмет осигурања налазе на територији града Зајечара. Конкурс је отворен до 31.10.2022 год.

У току је и конкурс за подстицаје у воћарству којим је предвиђено субвенционисање набавке сертификованих садница воћа за пролеће и јесен 2022.године. По овом конкурсу издвојено је 3 милиона динара и конкурс ће трајати до 15.11.2022 године.

Данас, 31.08.завршава се конкурс за набавку опреме за пчеларство.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.