Вести

У Зајечару отворен 28. Сабор ликовних уметника

У Зајечару отворен 28. Сабор ликовних уметника

У галерији Центра за културу у Котлујевцу отворен је 28. Сабор ликовних уметника с циљем унапређења ликовне културе, повезивања и сарадње уметника различитих естетских профила и различитих генерација, афирмације уметничких стваралаца и стварања нових уметничких дела. Ту традицију у име града Зајечара наставља Установа народно позориште Тимочке крајине -Центар за културу “Зоран Радмиловић”.

Сабор је отворила градска већница за културу Елена Матковић, а о значају саборовања ликовних уметника говорили су и Владимир Ђуричић, директор Установе “Зоран Радмиловић” и Рајко Каришић, уметнички фотограф и селектор Сабора.

Ликовни уметници, ће стварати у Клубу зајечарског позоришта до 28. августа Сабор ове године окупља десетак уметника из Зајечара, Неготина,Врања, Лознице, Панчева, Сомбора, Крагујевца и Београда, од којих су већина сликари.

Као и до сада, уметници су у обавези да предају по два рада настала у раду Сабора, која ће остати у власништву Установе.

У галерији Центра за културу вечерас је отворена и изложба радова насталих на 27. Сабору ликовних уметника, одржаном 2021. године.

Организатор 28. Сабора ликовних уметника у Зајечару је Народно позориште Тимочке крајине - Центар за културу “Зоран Радмиловић”, а покровитељ Град Зајечар.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.