Вести

Амбасадор Бразила у Србији Жозе Мауро Кото посетио Зајечар

Амбасадор Бразила у Србији Жозе Мауро Кото посетио Зајечар

Амбасадор Бразила у Републици Србији Жозе Мауро Кото посетио је Зајечар и том приликом састао се са градоначелником Зајечара Бошком Ничићем.

На састанку је било речи о сарадњи у области културе, а градоначелник Ничић кроз разговор упознао је Његову Екселенцију Жозе Маура Кота са фестивалима и бројним манифестацијама који се организују у Зајечару.

„Разговарали смо о многим темама, између осталог, и о култури и традицији наше две земље. Драго ми је што једна тако велика земља подржава Србију у очувању њеног идентитета. Добро је када имате подршку тако озбиљних држава и пред међународним институцијама. Исказао сам велику захвалност Његовој Екселенцији на подршци, а изразио сам наду да ће његове посете Зајечару бити учесталије, пошто је изјавио да му се свиђа овде”, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

„Хвала што сте ме позвали у Зајечар, а ово је први пут да сам овде. Ово је прва посета ван Београда. Честитам граду Зајечару на организацији ’Зајечарског културног лета’ на Феликс Ромулијани. Драго ми је што ћу присуствовати концерту бразилског пијанисте Пабла Росија, ово је један мултикултуролошки догађај на коме ће наступити бразилски пијаниста који живи у Немачкој, свираће дела немачких композитора, а наступа у Србији. Желим да подстакнем вашу заједницу да и даље улаже у културу јер на крају то је оно што привлачи људе да посете ваш град, кроз културу и музику приказујете вашу заједницу широком аудиторијуму широм света и тако показујете начин на који живите, начин на који размишљате и ваш животни стил и то је занимљив начин да се Србија представи свету. Бразил ове године слави 200 година постојања, 200 година независности од Португала и ово је врло интересантна прилика подсетити ваш народ да ми имамо односе са Србијом у задњих 80 година, тако да ћете ове године имати прилике да видите више Бразила у Србији, планирамо да ове године организујемо серију културних догађаја широм Србије и надам се да ћу и у наредним годинама посећивати Зајечар са уметницима и музичарима и да ћемо направитиа један мост културе између Бразила и Зајечара”, поручио је Њ.Е. Жозе Мауро Кото, амбасадор Бразила у Републици Србији.

Састанку је присуствовала и Јованка Вишекруна Јанковић, пијанисткиња, оснивач и уметнички директор удружења „АртЛинк” и „АртЛинк” фестивала.

„У име ’АртЛинк’-а желим да се захвалим градоначелнику Зајечара Бошку Ничићу што учествујемо на отварању ’Зајечарског културног лета’ и амбасадору Бразила што је истакао значај културе. Надам се да ће овај културни мост да се развија и даље и да ће још много пута амбасадор Бразила да посети Зајечар”, казала је Вишекруна Јанковић.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић уручио је овом приликом амбасадору Бразила пригодан поклон.

Након пријема у Градској управи у Зајечару, Његова Екселенција амбасадор Бразила Жозе Маура Кота присуствовао је концерту бразилског пијанисте Пабла Росија, који је одржан на Феликс Ромулијани.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.