Вести

Конкурси у току: Подстицајна средства у области пољопривреде за 2022. годину

Конкурси у току: Подстицајна средства у области пољопривреде за 2022. годину

Град Зајечар расписао је пет конкурса за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде за 2022. годину, који су у току.

Подсећања ради, први конкурс односи се на доделу подстицајних средстава за набавку нове механизације и опреме за пољопривреду. Прихватљиве инвестиције по овом конкурсу су и жичане ограде за воћњаке, пластеници, опрема за наводњавање и противградне мреже, а за ове подстицаје издвојено је пет милиона динара.

По конкурсу за доделу подстицаја у области сточарства такође је предвиђено пет милиона динара,а произвођачи могу да се пријаве за набавку квалитетних уматичених грла јуница, оваца и коза.

По конкурсу за набавку опреме за пчеларство издвојено је 1.000.000 динара. Ова три кункурса отворена су до 31. августа.

И ове године наставља се регресирање осигурања у пољопривреди. Мера се спроводи преко конкурса за регресирање трошкова осигурања у пољопривреди, за који је предвиђено 1.000.000 динара. Овакав вид подршке предвиђен је због штете на пољопривредним усевима, стоци и другим ресурсима, које су редован пратилац пољопривредне производње, посебно од временских непогода. На конкурс се могу пријавити физичка лица - носиоци регистрованих пољопривредних газдинстава чије се пребивалиште и предмет осигурања налазе на територији града Зајечара. Конкурс је отворен до 31.10.2022 год.

Овом приликом расписан је и конкурс за подстицаје у воћарству којим је предвиђено субвенционисање набавке сертификованих садница воћа за пролеће и јесен 2022.године. По овом конкурсу издвојено је 3 милиона динара и конкурс ће трајати до 15.11.2022 године.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.