Вести

Наставак сарадње Града Зајечара и Пољопривредне саветодавне стручне службе „Агрознање“

Наставак сарадње Града Зајечара и Пољопривредне саветодавне стручне службе „Агрознање“

У Градској управи у Зајечару данас је потписан Споразум о сарадњи између града Зајечара и Пољопривредне саветодавне стручне службе „Агрознање“ .

У име града Споразум је потписао градоначелник Зајечара Бошко Ничић, док је у име ПСС „Агрознање“ свој потпис ставила Славица Џелатовић директорка службе.

Циљ споразума је да се пољопривредним произвођачима на подручју града Зајечара пруже што бољи услови за обављање пољопривредне производње, као и да се промовишу мере аграрне политике Владе Републике Србије. Такође, циљ меморандума о сарадњи је да се пружи боља информисаност пољопривредних произвођача, кроз организовање заједничке мреже предавања и трибина у зајечарским селима.

Према речима градоначелника Зајечара Бошка Ничића, дугогодишња сарадња са ПСС „Агрознање“ свакако доприноси бржем развоју пољопривреде овог краја, као и већим могућностима које се пружају нашим пољопривредницима приликом аплицирања за подстицаје, како града тако и Министарства пољопривреде.

-Примена нових знања и технологија у пољопривредној производњи никад није била важнија него сада, када се произвођачи суочавају са све израженијим климатским променама које се итекако одражавају на приносе, а самим тим и на њихове приходе, истакла је Славица Џелатовић.

Градски већник за пољопривреду Весна Станковић је нагласила да је задовољство сарађивати са службом која је састављена од тима врхунских стручњака из различитих области пољопривреде, и да ова сарадња само може да унапреди развој нашег краја.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.