Вести

Пројекти оснажили правни и институционални оквир: Град Зајечар унапредио родну равноправност SWISS PRO

Пројекти оснажили правни и институционални оквир: Град Зајечар унапредио родну равноправност

У Аранђеловцу је одржан догађај у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – SWISS PRO“. Овом приликом град Зајечар је добио потврду о унапређењу родне равноправности, којој је допринело низ активности спроведених у претходном периоду, а које су финансиране од стране Владе Швајцарске кроз SWISS PRO програм.

Пројектом “Кад жене воде” је оснажен положај жена из зајечарских села и то едукацијама на тему етно туризма, а техничком подршком за јачање капацитета механизама за родну равноправност израђен је Локални акциони план за родну равноправност и оформљена женска одборничка мрежа.

-Капацитети и механизми за родну равноправност ојачани су у 31 локалној самоуправи, док је више од 5.000 грађанки и грађана имало директну корист од спровођења пројеката за побољшање положаја жена у локалној заједници који су реализовани уз подршку Владе Швајцарске, истакнуто је на догађају који је програм SWISS PRO организовао 25. фебруара 2022. године у Аранђеловцу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.