Вести

Град Зајечар са Канцеларијом за управљање јавним улагањима расписао јавну набавку за реконструкцију Дечијег одељења

Град Зајечар са Канцеларијом за управљање јавним улагањима расписао јавну набавку за реконструкцију Дечијег одељења

Данас је град Зајечар, са Канцеларијом за управљање јавним улагањима Владе РС, расписао јавну набавку за реконструкцију здравственог објекта – ДЕЧИЈЕ ОДЕЉЕЊЕ (По+П+3+Пк), доградњу анекса (П+0) /Дечијег диспанзера/ и надградњу до спратности По+П+4, у оквиру комплекса Здравственог центра Зајечар.

Ово је прва фаза у реконструкцији комплетног ЗЦ Зајечар која ће се обавити до 2025.године.

Предмет јавне набавке су радови на реконструкцији и доградњи постојећег објекта Дечијег одељења Здравстевног центра Зајечар са Дечијим диспанзером.

Процењена вредност јавне набавке је 319.541.634,53 динара (без ПДВ-а) то јест 383.449.961- динара (са ПДВ-ом).

Рок за подношење понуда заинтересованих извођача радова је 23.03.2022. до 12 часова.

Постојећи објекат састоји се из три целине: 1) главни објекат спратности По+П+3+Пк, 2) анекс у функцији главногулаза спратности П+0 са северозападне стране главног објекта и 3) анекс за потребе скенера спратности П+0, са источне стране главног објекта. Све целине имају посебне улазе, док су у случају новопројектованог анекса пројектним решењем планирана 4 улаза. Укупна бруто површина свих делова постојећег објекта је 2178,83м².

Новопројектованим решењем предвиђена је хоризонтална доградња новог анекса спратности П (Дечији диспанзер), као и вертикална доградња (претварање поткровља у већи корисни простор), па би спратност објекта новопројектованог стања била По+П+4. Претходно описане целине 2) и 3) пројектом су предвиђене за рушење и поновну изградњу у идентичним габаритима (услед лошег затеченог стања конструкције), па неће бити третиране као доградња, већ као делови објекта који подлежу реконструкцији. Укупна бруто површина објекта са доградњама (нови анекс и поткровље) је 2954,32м². Максимална висина објекта износи 17,92 м у односу на коту пода приземља.

Новопројектовани анекс објекта спратности П дограђује се са источне стране постојећег објекта. Приземни новопројектовани анекс је бруто површине 557,00м². Намена анекса је дечији диспанзер и састоји се из четири целине: део за школску болесну децу, део за предшколску болесну децу, саветовалиште за школску децу (здрави пацијенти), саветовалиште за предшколску децу (здрави пацијенти).

Ове четири целине имају засебне улазе па су корисници (пацијенти) у потпуности одвојени. Свака од четири целине пројектована је тако да садржи све неопходне просторије за несметано функционисање: санитарне просторије задовољавајућег капацитета укључујући и тоалете за особе са посебним потребама, амбуланте, чекаонице, санитарне просторије за одржавање хигијене унутар објекта, адекватно позициониране и димензионисане хоризонталне комуникације.

У централном делу објекта налазе се санитарне просторије, гардеробе и картотеке за цео анекс и доступне су само запосленим лицима.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.