Вести

Победник пливања за Богојављенски часни крст у Зајечару – Владимир Боновић

Победник пливања за Богојављенски часни крст у Зајечару – Владимир Боновић

У Зајечару је на Богојављење одржано традиционално девето пливање за Часни крст, на Црном Тимоку на Поповој плажи. Победник је Зајечарац Владимир Боновић.

Златник и победнички плашт победнику уручио је градоначелник Зајечара Бошко Ничић, а трофејни позлаћени Часни крст уручио је Епископ тимочки господин Иларион.

На деветом богојављенском пливању за Часни крст у Зајечару учествовало је 13 такмичара, а пливало се на 33 метара што симболизује број година живота Исуса Христа.

Пливању је претходила Света Литургија Светог Јована Златоустог у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице, као и велико водоосвећење у порти зајечарске цркве.

Након великог водоосвећења, одржана је свечана литија, која се кретала од Саборне цркве кроз центар Зајечара до Попове плаже.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.