Вести

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Подстицаји за развој сточарства и пчеларства у Зајечару

ПОТПИСАНИ УГОВОРИ: Подстицаји за развој сточарства и пчеларства у Зајечару

Данас је у великој сали Градске управе у Зајечару организовано потписивање уговора за доделу подстицаја за развој сточарства и пчеларства у 2021. години. Укупно 25 сточара и 25 пчелара потписали су уговоре у вредности 3.044.881,00 динара.

Ово су прва два од пет конкурса који су ове године расписани у оквиру реализације Програма мера развоја пољопривреде на територији града Зајечара.

Присутним пољопривредним произвођачима се најпре обратио Владимир Виденовић заменик градоначелника који је овом приликом рекао да ће се наставити са субвенцијама у пољопривреди и да ће град и убудуће помагати наше пољопривредне произвођаче.

Конкурсима је било предвиђено да се субвенционише набавка квалитетних грла говеда, оваца и коза, набавка опреме за мужу, за паковање млека и производа од млека и опреме за пчеларство.

-Циљ нам је био да овим помогнемо пољопривредним произвођачима да ојачају своја газдинства, рекла је Весна Станковић градски већник за пољопривреду и додала:

-Ова година је изузетно тешка за све пољопривреднике који се баве сточарством због велике суше која је значајно умањила приносе пољопривредних култура, које се користе за исхрану стоке. Осим са смањеним количинама житарица, зиму ће сачекати и са недовољним количинама кабасте сточне хране. Подбациле су ливаде, али и кукуруз за силажу, па се сви брину да ли ће бити у стању да одрже своје фарме. Ми смо свесни проблема са којима се суочавају наши пољопривредници посебно јер овај део Србије одликују сточари са малим бројем грла који ће најмање да осете бенефите повећања премије за млеко јер имају мали број музних грла и мању производњу млека од сточара у другим деловима Србије. Програм за подстицање развоја пољопривреде један је од начина де се помогне пољопривредницима посебно, јер новац иде директно на рачун газдинства и то за оно што су купили и шта им је потребно, наводи Станковић.

У току је реализација још три конкурса за пољопривреду, конкурс за механизацију, за воћарство и регресирање осигурања у пољопривреди.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.