Вести

Представа „У агонији“ на сцени зајечарског позоришта

Представа „У агонији“ на сцени зајечарског позоришта

На сцени зајечарског позоришта, сутра (29. септембра), од 20.00 сати биће изведена представа „У агонији“, у продукцији Беоарт-а.

Ову представу по тексту, Мирослава Крлеже, режирала је Ана Ђорђевић, сценографију је урадила Миа Давид, а костимографију Адријана Пајић. У представи играју популарни глумци: Радован Вујовић ( Рис из серије “Војна акладемија", Марија Вицковић (др Симонида из серије “Ургентни центар”) и Бранко Цвејић ( Бане Бумбар из серије “Грлом у јагоде”)

Редитељка Ана Ђорђевић, која је урадила и адаптацију текста, напомиње да се радња комада дешава у зору савременог доба какво данас знамо. „У питању су двадесете године 20. века, изузетно значајан период у историји човечанства. Комплетан дотадашњи вишевековни поглед на свет из корена се мења вртоглавом брзином. Радња комада прати интезивни сукоб између мушкарца и жене, који функционише и као парадигма целе епохе зване савремено доба, зато што су сукоби, кризе, дилеме савременог људског бића, иако живи у технолошки и индустријски другачијем свету од оног од пре 100 година, рођене и дефинисане с почетком Првог светског рата, нарочито, у годинама након њега – истиче Ђорђевићева.

Карте за гостовање представе „У агонији“, могу се купити на благајни зајечарског позоришта по цени од 500,00 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.