Вести

Зајечар данас без новооболелих од короне

Зајечар данас без новооболелих од короне

На основу 94 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара немамо covid-19 позитивних особа ( 0% од броја тестираних). На осам контролних тестирања није било позитивних особа.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 28.149 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 135 /13 комерцијалних/ раније тестираних особа.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.385 грађана Зајечара (2.759 женског и 2.626 мушког пола).

Од овог броја, код 5.373 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је троје (3) оболелих ( 0 пријема и 0 отпустa) од којих је један (1) на кисеоничкој потпори.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 47 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.802 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 21.385 (47,43% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.417 (45,28% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.