Вести

У Зајечару још три новоинфицирана лица вирусом корона

У Зајечару још три новоинфицирана лица вирусом корона

На основу 72 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо три (3) covid-19 позитивне особе ( 4,2% од броја тестираних). Две (2) новооболеле особе су женског пола и једна (1) мушког пола, старости од 34 до 51 године живота.

На једном (1) контролном тестирању нема позитивних на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 27.304 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 121 раније тестираних особа у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.375 грађана Зајечара (2.751 женског и 2.624 мушког пола).

Од овог броја, код 5.350 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештен је један (1) оболели ( 0 пријема и 0 отпустa) и исти је на кисеоничкој потпори.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 49 слободно место, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.329 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 21.072 (46,74% пунолетне популације) примило прву дозу вакцине, а 20.257 (44,93% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.