Вести

У Зајечару данас два новоинфицирана лица вирусом,Штаб за ванредне ситуације :Апел млађој популацији да се вакцинише

У Зајечару данас два новоинфицирана лица вирусом,Штаб за ванредне ситуације :Апел млађој популацији да се вакцинише

На основу 56 новообрађених PCR и Аg узорка , у последњих 24 h, на територији града Зајечара имамо две (2) covid-19 позитивне особе ( 3,6% од броја тестираних).

На шест (6) контролних тестирања није било позитивних особа.

Обе особе су мушког пола старости 66 и 83 године живота.

Јуче је обављено 26 тестирања од чега 12 комерцијалних.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 26.831 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 121 раније тестирано лице у граду.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.359 грађана Зајечара (2.740 женског и 2.619 мушког пола).

Од овог броја, код 5.347 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је троје (3) оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори је један (1) пацијент оболео од covid-19 вируса.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 47 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 41.025 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.883 (46,32% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 20.142 (44,67% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Још једном МОЛИМО, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (“Синофарм” од 09-13 h и “Фајзер” од 13-17 h) како би смо достигли тзв. “колективни имунитет” и приценат вакцинисаних подигли, бар, на 50%.

Сасвим је извесно да ће делта сој вируса covid-19 до нас стићи много брже од очекиваног времена (јесени), да се исти много лакше преноси, а да су превентива (маске, дезинфекција, дистанца, избегавање масовних окупљања и сл.) и вакцине једина заштита.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.