Вести

Одржана трећа седница Скупштине града Зајечара Фото: Тимочка

Одржана трећа седница Скупштине града Зајечара

У сали Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару одржана је 3.седница Скупштине града Зајечара.

Чланови зајечарског парламента разматрали су и усвојили Извештај Градске изборне комисије града Зајечара о додели мандата одборника по престанку мандата одборницима Скупштине града Зајечара пре истека времена на које су изабрани.

Усвојен је и Претрес Предлога Одлуке о приступању изради Плана детаљне регулације за изградњу соларне електране „Соларина” на територији града Зајечара. Такође, одборници су дали сагласност на Претрес Предлога Решења о давању сагласности на Правилник о раду Јавног комуналног предузећа „Водовод” Зајечар. Дато је зелено светло и на Претрес Предлога Решења о давању сагласности на измену Плана и Програма пословања Јавног комунално стамбеног предузећа „Зајечар” Зајечар за 2021. годину.

Одборници су усвојили и Претрес Предлога Одлуке о окончању поступка ликвидације над Установом Центар за културу и туризам „ЦЕКИТ” – у ликвидацији Зајечар.

Усвојен је и Претрес Предлога Одлуке о утврђивању економске цене услуга које пружа Центар за социјални рад „Зајечар” у Зајечару за 2021. годину, Решење о усвајању Извештаја о раду Народног музеја „Зајечар” у 2020. години, Решење о давању сагласности на План рада Народног музеја „Зајечар” за 2021. годину, Решење о давању сагласности на Финансијски план за 2021. годину Народног музеја „Зајечар”.

Такође, одборници су дали сагласност и на Решењe о усвајању Извештаја о раду за 2020. годину Установе Народно Позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару и на Решење о усвајању Финансијског извештаја за 2020. годину Установе Народно Позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у Зајечару.

Усвојен је и Претрес Предлога Решења о разрешењу и именовању члана Школског одбора Школе за основно и средње образовање „Јелена Мајсторовић” у Зајечару, као и Претрес Предлога Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Управног и Надзорног одбора Центра за социјални рад „Зајечар” у Зајечару.

На дневном реду седнице нашла су се и одборничка питања.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.