Вести

У Зајечару још две особе позитивне на корону -Молба Штаба за ванредне ситуације

У Зајечару још две особе позитивне на корону -Молба Штаба за ванредне ситуације

На основу 64 новообрађена PCR и Аg узорка , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо две (2) covid-19 позитивне особе ( 3,1% % од броја тестираних).

Све новоинфициране особе су женског пола старости 55 и 59 година живота.

На једном (1) контролном тесту немамо ни једну особу која је и даље позитивна на вирус covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 25.666 PCR и Ag узорака а чекају се резултати за још 118 раније тестираних особа у граду.

Данас је тестирано 56 особа ( 43 комерцијално).

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 5.339 грађана Зајечара (2.731 женског и 2.608 мушког пола).

Од овог броја, код 5.290 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу, које је остало једино у covid систему, смештено је 16 оболелих ( 0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори су 4 пацијента оболела он инфекције covid-19.

На Инфективном одељењу (covid систем) , преостало је још 34 слободних места, за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

ИЗВЕШТАЈ О ИМУНИЗАЦИЈИ

До јуче је 39.366 грађанa Зајечара примило (“Фајзер”, “Синофарм”, “Спутњик В” и “АстраЗенека”) вакцину од чега је 20.636 (45,77% пунолетне популације) примило прву вакцину, а 18.730 ( 41,54% од пунолетне популације) је ревакцинисано.

МОЛБА ШВС ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Још једном МОЛИМО, посебно припаднике млађе популације града Зајечара, да приме једну од две доступне вакцине у нашем Дому здравља у Зајечару (“Синофарм” од 09-13 h и “Фајзер” од 13-17 h) како би смо достигли тзв. “колективни имунитет” и укинули ванредну ситуацију у граду.

Такође ОПОМИЊЕМО власнике продавница, угоститељских објеката, јавне установе, предузећа и др. субјекте који послују и пружају услуге у нашем граду да је на снази, још увек, одлука о увођењу ванредне ситуације те да су ДУЖНИ да се, и поред попуштања мера, придржавају свих других санитарних и хигијенских мера прописаних као превентива за заштиту од инфекције вирусом covid-19.

Очито је, на сваком кораку, неношење маски у затвореном простору (продавнице, локали брзе хране и пекаре, кладионице, тржни центри, бензинске пумпе и сл. ) те недостатак ОБАВЕЗНИХ дезинфекционих средстава на бази аклохола за дезинфекцију руку и сл.

Такође се увелико крши ОБАВЕЗА да гости башта локала, приликом одласка у тоалете у унутрашњости локала, МОРАЈУ носити маску и вршити дезинфекцију руку приликом изласка из истих.

Комунална милиција и инспекција добили су СТРОГУ НАРЕДБУ градског ШВС, упркос попуштању бројних мера, да према прекршиоцима ових ПРАВИЛА, која су остала на снази, буду ригорозни и неселективни.

Једино тако можемо очувати релативно стабилну епидемиолошку ситуацију (која се у задња три дана мимимално погоршала).

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.