Вести

Министарка Гордана Чомић у Зајечару: Без дијалога нема развоја и напретка

Министарка Гордана Чомић у Зајечару: Без дијалога нема развоја и напретка

Министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић са сарадницима, одржала је данас у Зајечару састанак са Владаном Пауновићем начелником Зајечарског управног округа, градоначелником Зајечара Бошком Ничићем и председницима општина Бољевац, Књажевац и Сокобања, начелником Секретаријата унутрашњих послова у Зајечару, директором Националне службе за запошљавање Зајечар, директорима центара за социјални рад, представницима националних мањина и представницима цивилног друштва са подручја Зајечарског управног округа.

Састанак је организован са циљем да се у међусобној размени информација омогући локалним самоуправама пуна примена закона из заједничке надлежности.

-Наше министарство је алат за све националне савете, за све оне којима се крше људска права и за све оне који хоће друштвени дијалог који се тиче развоја неке локалне самоуправе, или заједнице, дијалог је основа демократије, без дијалога нема развоја и напретка, рекла је министарка Чомић у Зајечару и додала да је ово састанак који се одвија применом закона о планском систему.

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је изразио задовољство што је министарка Гордана Чомић посетила Зајечар и нагласио да је врло важно да постоји добра сарадња са поменутим министарством, како би се адекватно решавали текући послови али и проблеми у овој области, уколико се појаве.

-Размена мишљења је веома важна, па су тако важни и овакви састанци, јер је управо Зајечарски управни округ једна спона између министарстава и локалних самоуправа, рекао је Владан Пауновић начелник Зајечарског управног округа и додао да је Зајечарски округ мултиетничка средина у којој живе многе националности.

На састанку су се могла чути различита мишљења удружења националних мањина са територије Зајечарског округа, где је пре свега истакнута добра сарадња и комуникација са локалним самоуправама.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.