Вести

Потписан уговор о реализацији пројекта “Млади у бизнису”:  Унапређење запошљавања и предузетништва за младе Фото: Министарство омладине и спорта

Потписан уговор о реализацији пројекта “Млади у бизнису”: Унапређење запошљавања и предузетништва за младе

Град Зајечар, потписао је Уговор са Министарством омладине и спорта о реализацији пројекта “Млади у бизнису”.

Канцеларија за младе града Зајечара, конкурисала је на Јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу, што је у складу са једним од општих циљева Локалног акционог плана за младе града Зајечара - унапређење запошљавања и предузетништва за младе.

Пројектом је предвиђена обука за почетнике и почетнице у бизнису, као и писање бизнис плана за 50 младих особа, од 18 -30 година, након чега ће имати право да учествују на конкурсу за доделу субвенција за започињање бизниса, или за унапређење постојећег, за који ће најуспешнији полазници добити субвенције за предузетничке идеје.

Субвенционисаним младим предузетницима и предузетницама биће обезбеђен менторинг.

Укупна вредност пројекта износи близу 2.700.000,00 динара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.