Вести

ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ПРЕДИЗБОРНА ТИШИНА

ГИК - САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - ПРЕДИЗБОРНА ТИШИНА

Сходно чл. 5. став 3. Закона о избору народних посланика, изборна пропаганда преко средстава јавног обавештавања и јавних скупова и објављивање процене резултата избора забрањени су 48 часова пре дана одржавања избора и на дан одржавања избора, до затварања бирачких места, што значи да предизборна тишина почиње ноћас, односно 25.03.2021. године у 24,00 часа и траје до затварања бирачких места на дан одржавања избора дана 28.03.2021. године.

Такође, у том периоду, на бирачком месту и 50 метара од бирачког места забрањено је истицање симбола подносилаца изборних листа, односно политичких странака, коалиција, група грађана и другог пропагандног материјала.

ПРЕДСЕДНИК

Марко Минић, с.р.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.