Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 14 инфицираних лица

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Још 14 инфицираних лица

На основу 40 новообрађених PCR и Аg узорака , у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још четрнаест (14), нових, covid-19 позитивних особа ( 35% од броја тестираних).

Од овог броја 8 особа су женског и 6 мушког пола, старости од 19 до 84 година.

Урађено је и 5 контролних тестирања и нема налаза позитивних на присуство вируса covid-19.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 14.622 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 92 раније тестираних.

Јуче је тестирано 16 особа.

До сада је обољевање од covid-19 инфекције потврђено код 3177 грађана Зајечара (1588 женског и 1589 мушког пола).

Од овог броја, код 2888 особа више нема знакова инфекције на тестирању (сматрају се излеченима).

На Инфективном одељењу смештено је 44 особа ( 1 пријем и 2 отпуста) а на Грудном одељењу 34 особе ( 3 пријема и 0 отпуста) и на Одељењу продужене неге 2 (0 пријема и 0 отпуста).

На кисеоничкој потпори је 41 пацијент, на оба одељења ЗЦ Зајечар која су у covid систему.

На одељењима , у covid систему, преостало је још 40 слободних места за смештај covid-19 инфицираних особа које су у стању неопходне хоспитализације.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Ревакцинација грађана, који су добили позив преко e-uprave или телефоном, врши се на оба имунизациона пункта у времену од 08,00-15,00 сати.

Од данас, вакцинација првом дозом вакцина, врши се на вакцинационом пункту у ДЗ Зајечар у времену назначеном у обавештењу које грађани добијају након пријављивања.

До сада је вакцинисано и ревакцинисано (другом дозом), “Фајзер”, “Синофарм” и “Спутњик В”, вакцинама 8.690 грађана Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.