Вести

ИЗЛАЖЕ СЕ НА УВИД  ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ  ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

ИЗЛАЖЕ СЕ НА УВИД ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

На основу чл. 14. став 1. и 21. Закона о јединственом бирачком списку ("Сл. гласник РС" бр. 104/09 и 99/11), тач. 9. и 10. Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку ("Сл. гласник РС" бр. 15/12 и 88/18) и Одлуке о расписивању избора за одборнике Скупштине Града Зајечара (“Сл. гласник РС” број 8/2021), Градска управа града Зајечара

ИЗЛАЖЕ НА УВИД

ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ

ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Председник Скупштине Републике Србије, донео је 05. фебруара 2021. године Одлуку о расписивању избора за одборнике Скупштине града Зајечара, за 28. март 2021. године.

Део Јединственог борачког списка за територију града Зајечара биће изложен у згради Скупштине града Зајечара, ул. Трг ослобођења бр. 1 у канцеларији број 60 (зграда у дворишту). Грађани могу извршити увид у бирачки списак сваког радног дана у времену од 7,30 до 15,30 часова и суботом од 9 до 13 часова.

Посебно се позивају лица која ће до 28. марта 2021. године стећи пунолетство, да изврше увид у бирачки списак и траже упис, уз прилагање потребних доказа.

Сваки грађанин може поднети захтев за упис, брисање, измену, допуну или исправку бирачког списка, ако он или други грађанин није уписан у бирачки списак, или нема бирачко право на подручју локалне самоуправе у којој је уписан у бирачки списак, или ако неки од података из бирачког списка није правилно уписан. Захтеви за промене у бирачком списку подносе се Одељењу за опште, заједничке и нормативно-правне послове Градске управе Зајечар, надлежном за вођење бирачког списка, најкасније до дана закључења бирачког списка.

Од проглашења изборне листе, право на увид и подношење захтева за измену бирачког списка има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтеве се прилажу овлашћење и потребни докази.

Бирачки списак ће бити закључен 12. марта 2021. године. До закључења бирачког списка, по захтевима за доношење решења о промени у бирачком списку одлучује Градска управа Зајечар.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана, на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправe www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak.

После закључења бирачког списка, па све до 72 часа пре дана избора, решења по захтевима за промене у бирачком списку доноси Министарство државне управе и локалне самоуправе.

У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено за ажурирање бирачког списка, лице за пружање техничке подршке Градске управе и овлашћено лице подносиоца изборне листе дужни су да поступају у складу са законом којим се уређује заштита података о личности.

Оглас изложити на огласним таблама: Градске управе Зајечар, месних заједница у граду и месних канцеларија у насељеним местима на територији града Зајечара, на видним местима и објавити путем средстава јавног информисања.

IV/01 број 013-1

У Зајечару, 10. фебруар 2021. године

НАЧЕЛНИК

Слободан Виденовић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.