Вести

НАЈТЕЖИ ДАН ЗА ЗАЈЕЧАР: 43 НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ!

НАЈТЕЖИ ДАН ЗА ЗАЈЕЧАР: 43 НОВОЗАРАЖЕНИХ КОРОНОМ!

На основу 84 обрађених PCR и Аg тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара, поново, имамо најтежи дан од почетка пандемије и четрдесеттри (43) нових covid-19 позитивних лица ( 51% од броја тестираних).

Од овог броја 20 особа је женског и 23 мушког пола, старости 1 до 71 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 6149 PCR и Ag узорака, док се резултати чекају за још 61 раније тестирану особу.

На Инфективном одељењу смештено је 26 пацијената, а на Грудном одељењу 31 пацијент.

У току јучерашњег дана имали смо један пријем и три отпуста пацијента на Инфективном и тридесет пријема без отпуста на Грудном одељењу ЗЦ Зајечар.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара, уз констатацију да буквално нема подручја, градског или сеоског, које није захваћено инфекцијом вируса covid-19, МОЛИ и УПОЗОРАВА, да се уздржимо свих непотребних контаката и окупљања а да прославе крсних слава (предстоји нам Аранђеловдан) сведемо на прославу у кругу породице и по традицији и обичајима наших предака.

Није ни време ни прилика да своје најмилије, комшије, пријатеље, кумове... доводимо у ситуацију обољевања од овог опаког вируса а здравствени систем у стање колапса. Мислите о томе пре него ли урадите било шта због чега ћете се сутра кајати, апелују у Штабу за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.