Вести

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Два смртна исхода и још 37 инфицираних лица!

КОРОНА У ЗАЈЕЧАРУ: Два смртна исхода и још 37 инфицираних лица!

На основу 59 обрађених PCR тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо тридесетседам (37) нових covid-19 позитивних лица ( 63% од броја тестираних).

Од овог броја 18 особа је женског и 19 мушког пола, старости 10 до 70 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 6065 PCR и Ag узорака док се резултати чекају за још 94 раније тестираних.

На Инфективном одељењу смештено је 28 ( 6 пријема, 3 отпуста и 2 пребачаја на Грудно одељење) пацијената а на Грудном одељењу 19 пацијената (9 пријема и ни један отпуст).

У току јучерашњег дана још два пацијента транспортована су у КЦ Ниш.

У последња 24 h, као последица covid-19 инфекције, наступила су и два смртна исхода у ЗЦ Зајечар (Грудно одељење).

Укупан број досад инфицираних грађана је 747 (од чега 297 само у периоду 01-18/19.11.2020) а број оних који више немају позитиван налаз је 443.

Остали оболели , без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

-ШВС града, на обраћање Уније просветних радника око преласка школа на online наставу, напомиње да то није у његовој законској надлежности, те да је у Зајечару ванредна ситуација на снази више од три месеца. Сва одељења у којима је потврђено заражавање ученика вирусом covid-19, по сазнањима која ШВС има, прешла су на овај вид наставе.

Све школе у граду снабдевене су, и снабдевају се, довољним количинама средстава за хигијену и дезинфекцију, опремом за детекцију температуре (infrared топломерима) и дезинфекцију школа. У свим школама одређене су посебне просторије за изолацију ученика, до доласка родитеља или старатеља, у случају детекције симптома covid-19 инфекције.

Такође се МОЛЕ родитељи да деци, пре поласка у школу, провере поред температуре и опште стање (малаксалост, болове у зглобовима, чуло укуса и мируса и сл.) и да децу, са симптомима, не шаљу у школу.

Епидемиолошка ситуација је СВЕ ТЕЖА и изузетно озбиљна те Вас молимо да, себе ради и одржања здравственог система нашег града, поштујете све прописане мере, максимално избегавате било каква окупљања, дружења и непотребне контакте и на појаву било ког од симптома covid-19 инфекције контактирате covid амбуланту ЗЦ Зајечар или ЗЗЈЗ “Тимок” у Зајечару, каже се у саопштењу Штаба за ванредне ситуације града Зајечара.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.