Вести

Још 31 позитивно лице на корону: Једна особа преминула!

Још 31 позитивно лице на корону: Једна особа преминула!

На основу 69 обрађених PCR тестова, у последња 24 h, на територији града Зајечара имамо још тридесетједно (31) covid-19 позитивно лице ( 45% од броја тестираних).

Од овог броја 16 особа је женског и 15 мушког пола, старости 12 до 81 година живота.

Од почетка пандемије обрађено је укупно 5932 PCR узорака док се резултати чекају за још 50 раније тестираних особа и 69 јуче узоркованих.

Од почетка пандемије имамо 683 потврђених случајева обиљевања од чега њих 436 више немају позитиван covid-19 налаз.

На Инфективном одељењу смештено је 26 пацијената а на Грудном одељењу 13 пацијената.

У току јучерашњег дана имали смо три пријема на оба одељења.

Остали оболели, без симптома или са лакшом клиничком сликом, су у изолацији и на кућном лечењу.

Нажалост, у задња 24 h, имали смо и један смртни исход, старије особе са хроничним обољењима, док су два лица хитно, са наших одељења, транспортована у КЦ Ниш.

-Ситуација у здравственим установама је изузетно тешка те Вас молимо да им, максимално поштујући прописане мере, помогнемо, да у пику овог таласа, не дођу у ситуацију колапса и немогућности лечења болесника оболелих од других болести.

ШВС захтевао је од комуналне милиције, инспекције и републичких инспекција нулту толеранцију према прекршиоцима прописаних мера, апелују у Штабу за ванредне ситуације.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.