Вести

Зајечар помаже развој пољопривреде: За четири године 36 милиона динара за пољопривредне произвођаче

Зајечар помаже развој пољопривреде: За четири године 36 милиона динара за пољопривредне произвођаче

Данас су у великој сали Градске управе у Зајечару потписани уговори за доделу подстицајних средстава за набавку механизације и опреме за пољопривреду у 2020. години.

Пољопривредни произвођачи са територије града Зајечара потписали су уговоре за унапређење воћарства, сточарства и пчеларства.

Весна Станковић градски већник за пољопривреду истакла је да се ове недеље потписују уговори са 85 пољопривредних произвођача у вредности 4,6 мил динара.

-Укупан износ бесповратних средстава који се додељује по конкурсу за механизацију износи 4.000.0000 динара за 63 пољопривредна произвођача. Други конкурс који је завршен је конкурс за доделу подстицаја у пчеларству. По овом конкурсу издвојено је 600.000 дин за 22 пчелара, рекла је Станковић и додала:

-Са поносом могу да кажем да је у Граду Зајечару за ове 4 године кроз Програм подршке развоју пољопривреде реализовано чак 19 конкурса. До сада је укључујући и ову годину субвенције добило преко 620 породица на селу. Укупно је само Град инвестирао у повећање капацитета и опремљености пољопривредних газдинстава око 36 милиона динара. На едукацију је утрошено око 1,7 милиона. динара.

Сав овај посао било би немогуће урадити без апсолутног поверења које је Градоначелник указао стручној Комисији за подстицање развоја пољопривреде која је учествовала у реализацији програма за пољопривреду, нагласила је Весна Станковић и додала:

-Показали смо да радимо у интересу пољопривредника, да имамо исте критеријуме за све и да успешно реализујемо започете пројекте и конкурсе. Дали смо предност младим пољопривредним произвођачима, јер сматрамо да без њих нема ни опстанка села. Према броју пријава интересовање и поверење пољопривредника у град Зајечар је повећано и препознају нас као још један вид финасирања поред Министарства пољопривреде.

Циљ нам је да се у наредном циклусу инвестиција настави са подршком пољопривредним газдинствима, да се кроз подстицаје подстакне прерада и да се улаже у развој инфрастуктуре у селима. Само тако широким приступом биће могуће да се поправи квалитет живота наших пољопривредника и да се мотивишу млади људи да остану на селу и раде пољопривреду, рекла је Станковић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.