Вести

Зајечар: Одржана 143. седница Градског већа

Зајечар: Одржана 143. седница Градског већа

Данас је у великој сали Скупштине града Зајечара одржана 143. седница Градског већа Града Зајечара.

Већници су усвојили Нацрт Одлуке о трећој измени и допуни буџета града Зајечара за 2020. годину, са Изменом Кадровског плана за 2020. годину, Нацрт Одлуке о прибављању кп. бр. 11076/2 КО Зајечар у ул. Љубе Нешића у Зајечару у јавну својину града Зајечара, путем размене непосредном погодбом, као и Нацрт Решења о усвајању Почетног ликвидационог извештаја Јавног предузећа за планирање, пројектовање, изградњу и надзор „Урбанизам и изградња“ Зајечар - у ликвидацији.

Дато је зелено светло на Нацрт Решења о образовању Локалног савета родитеља, на Предлог Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и систематизацији радних места у Градској управи, Правобранилаштву града Зајечара, Буџетској инспекцији и Служби за интерну ревизију града Зајечара и на Предлог Решења о именовању Комисије за прибављање и доделу кућа на селу и набавку грађевинског материјала за адаптацију кућа на селу на територији града Зајечара.

Градски већници су дали сагласност и на Предлог Решења о образовању Комисије за капиталне инвестиције града Зајечара, на Предлог Закључка о ангажовању педагошког асистента Анђелике Агушевић из Зајечара, за рад у Основној школи „Ђура Јакшић“ Зајечар, на Предлог Закључка о одбијању Понуде Биљане Нанић из Београда, за продају приземља зграде пословних услуга, Трг ослобођења бр.5 у Зајечару.

На седници већа је усвојен и Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара (у селу Звездан), као и на Предлог Закључка о давању у закуп пословних просторија града Зајечара ( у селу Велики Извор).

Већници су усвојили и Предлог Решења о одобрењу коришћења службеног возила, Предлог Решења о одбијању приговора Центра за традиционалне уметности „Корени“ из Зајечара изјављен на Прелиминарну листу изабраних пројеката на јавном конкурсу за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2020. годину, као неоснован, Предлог Решења о одбијању приговора Удружења пензионера села Рготина, изјављен на Прелиминарну листу изабраних пројеката на јавном конкурсу за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2020. годину, као неоснован, као и Предлог Решења о одбијању приговора Друштва за помоћ МНРО изјављен на Прелиминарну листу изабраних пројеката на јавном конкурсу за доделу средстава из буџета града Зајечара за подстицање пројеката или недостајућег дела средстава за финансирање пројеката од јавног интереса које реализују удружења за 2020. годину, као неоснован.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.