Вести

Обележен Дан ослобођења Града Зајечара у Другом светском рату

Обележен Дан ослобођења Града Зајечара у Другом светском рату

Данас је обележен Дан ослобођења Града Зајечара у Другом светском рату.

Овим поводом је салону Градске управе у Зајечару оганизован пријем за представнике Амбасаде Русије, господина Дениса Круглова (аташеа за културу) и пуковника Евгенија Анприлова.

-У врло пријатном разговору, и уз подсећање на херојство војника Црвене армије и партизанских јединица који су дали животе за ослобођење нашег града, размењена су мишљења и идеје о бројним темама. Као градоначелник Зајечара захвалио сам се, и замолио да пренесу изразе моје личне захвалности, Њ. Е. Амбасадору Руске Федерације у Р. Србији господину Александру Боцан-Харченку, на позиву да Зајечар буде део једног великог пројекта формирања Међународне асоцијације градова античког наслеђа (МАГАН). Такође смо са великим задовољством прихватили посредовање Амбасаде Руске Федерације у проналажењу града побратима Зајечара у Руској Федерацији који ће ускоро бити познат (нејвероватнији одабир је град Евпато́рия на Криму), рекао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Након пријема представници локалне самоуправе, представници Амбасаде Русије и борачких организација положили су венце на спомен обележје „Костурница“ у Зајечару.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.