Вести

Стартовао Пројекат „Отворена врата иза затворених врата“: Почело са радом online саветовалиште

Стартовао Пројекат „Отворена врата иза затворених врата“: Почело са радом online саветовалиште

Канцеларија за младе града Зајечара покренула је пројекат „Отворена врата иза затворених врата“, у оквиру кога је предвиђено покретање online саветовалишта које је потпуно бесплатно за све грађане којима је потребна помоћ.

У оквиру сајта, постоји и форум где корисници могу слободно да размењују своја искуства, проблеме и остварују комуникацију. Пројекат омогућава решавање проблема комуникације између институција и људи, али и да спаја оне са сличним проблемима, како би се лакше интегрисали у друштво и начинили први корак ка друштвеној прихваћености.

Ако је у питању проблем дискриминације или насиља, налазе се механизми уз помоћ којих се младе особе могу заштитити.

Овај сајт је централизовано место за које је потребна само интернет конекција, без откривања идентитета.

Пројекат „Отворена врата иза затворених врата“ не умањује важност званичних институција, нити искључује њихов рад, напротив, он само спаја, умрежава и посредује у комуникацији између припадника институција и особа са проблемима.

Оnline саветовалиште www.onlinesavetovaliste.rs је сајт који је настао из пројекта „Отворена врата иза затворених врата“,а који се реализује у оквиру програма „Подршка Владе Швајцарске развоју општина кроз унапређење доброг управљања и социјалне укључености – Swiss PRO, који подржава Влада Швајцарске у сарадњи са Владом Србије, а спроводи Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у партнерству са Сталном конференцијом градова и општина (СКГО).

Град Зајечар је искључиво одговоран за садржај на сајту, који не представља нужно ставове Владе Швајцарске и Владе Србије.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.