Вести

Зајечар: Код девет особа регистрован вирус!

Зајечар: Код девет особа регистрован вирус!

На основу 51 обрађеног теста присуство вируса covid-19 утврђено је код девет (9) особа и то шест (6) мушког пола и три (3) женског пола. Старосна доб новоинфицираних креће се од 13 до 59 година.

Штаб за ванредне ситуације, у сарадњи са ЗЗЈЗ и ЗЦ, пажљиво прати и анализира епидемиолошку ситуацију како би предузео даље мере на смиривању пандемије у нашем граду.

Предузимају се мере редовне дезинфекције јавних површина и упозоравају власници СВИХ ОБЈЕКАТА, било које намене (угоститељских, трговинских, јавних установа, зграда...) да не уклањају дезо-баријере и да их одржавају у функционалном и хигијенски исправном стању.

-Упозоравају се и власници кафића и ресторана на ОБАВЕЗЕ прописане одлуком о увођењу ванредне ситуације у граду Зајечару, пошто се правило броја гостију за једним столом као и дистанце, у највећем броју објеката, не поштује. Ово за последицу може имати скраћење радног времена па све до забране рада угоститељских објеката и појединих малопродајних објеката (који не поштују прописани број истовремених купаца у објекту), кажу у Штабу.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.