Вести

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара:ЧУВАЈМО СЕБЕ И СВОЈ ГРАД И СУГРАЂАНЕ - ПОШТУЈМО ПРОПИСАНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ!

Штаб за ванредне ситуације града Зајечара:ЧУВАЈМО СЕБЕ И СВОЈ ГРАД И СУГРАЂАНЕ - ПОШТУЈМО ПРОПИСАНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ!

На основу извештаја ЗЗЈЗ “Тимок”, за последња два дана (26-27.06.2020.), на територији Зајечара, забележена су четири (4) нова случаја заражавања вирусом covid-19.
Старосна доб новоинфицираних се креће од 37 до 71 године, а полна структура су 3 особе женског и једна мушког пола.
Штаб за ванредне ситуације града Зајечара aпелује на грађане да поштују прописане мере понашања у затвореном простору, јавном превозу те мере дистанце од минимум 1,5 м и ношења заштитних маски приликом блиских контакта.
Без обзира на високе температуре ваздуха и UV зрачење, вирус опстаје на одређеним површинама од неколико минута до неколико сати, те је неопходно чешће прање руку сапуном или дезинфекција руку алкохолним раствором (не мањим од 75%).
Из Штаба такође апелују посебно на млађе суграђане, да избегавају окупљање у објектима који игноришу препоруке и прописане мере, прекорачују радно време упркос казнама и примају посетилаце/госте преко прописаног броја, тако да својим радом угрожавају епидемиолошку ситуацију.

-Такво понашање примораће нас на , евентуално, увођење ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ у нашем граду што, НАЈИСКРЕНИЈЕ, не желимо и угрозити пословање и оних који су се понашали савесно и одговорно! Ово упозорење односи се и на власнике продавница који дозвољавају, тумачећи прописе схидно свом материјалном интересу, неношење маски купцима приликом боравка у објектима. Изузетан ризик представља и потпуно опуштање продаваца и купаца на зеленим пијацама у граду, рекао је Бошко Ничић градоначелник Зајечара.
ШВС града издао је, што је руководству ЈКП “Тимок-одржавање” јасно предочено, најстроже могуће упутство о понашању, радника и посетиоца, приликом отварања купалишне сезоне на базену као и о безпоговорном удаљавању са истог свих оних који прописане мере не буду поштовали.

ЧУВАЈМО СЕБЕ И СВОЈ ГРАД И СУГРАЂАНЕ - ПОШТУЈМО ПРОПИСАНЕ ЕПИДЕМИОЛОШКЕ МЕРЕ !!!

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.