Вести

 ЗАЈЕЧАР: ТУНЕЛИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ

ЗАЈЕЧАР: ТУНЕЛИ ЗА ДЕЗИНФЕКЦИЈУ

Здравствени центар у Зајечару добио је два тунела за дезинфекцију на бази водоник пероксида. Један од ових тунела постављен је на улазу Дома здравља, а други на улазу зграде зајечарске болнице, и нико не може да уђе у Дом здравља, али ни у Ургентни центар, на одељење радиологије, хирургије, урологије, ортопедије, или на интерно одељење, а да не прође кроз дезинфекциони тунел.

Проласком кроз тунел врши се дезинфекција, а не оштећује ни слузокожа, ни кожа, нити одело, или апарати које грађани носе са собом.

Средства за куповину ових тунела обезбедио је Град Зајечар.

-Мени је задовољство што је Република помогла дајући контејнер за Ковид амбуланту и то заиста треба похвалити. Поред тога град се потрудио, односно људи у Штабу за ванредне ситуације, да се из буџетске резерве обезбеде средства за набавку два дезинфекциона тунела. Сама дезинфекција траје две, три секунде. Неће се то користити само у случају Ковид-а него увек кад наступе епидемије, да прво пре свега заштитимо здравствене раднике, јер смо видели колико је значајно да они остану у оваквим ситуацијама здрави, рекао је градоначелник и командант Штаба за ванредне ситуације Бошко Ничић и додао:

-Уколико дође до грипа или другог таласа овог вируса овакви тунели ће итекако бити од користи. Набавићемо их још ако буде требало. Обећали смо и Заводу за заштиту здравља, тамо где узимају узорке. Њима смо обезбедили и сутра им стиже контејнер за узимање узорака, тако да се више неће улазити у зграду Завода за јавно здравље. До сад су за ову намену имали неке импровизоване шаторе. Мислим да смо се опремили за времена која долазе. Ово је 21. век, очигледно век вируса. Морамо да се спремимо за све оно што до сада нисмо имали. Треба да заштитимо оне који су у првој линији одбране, а са друге стране да заштитимо и све грађане који долазе у наше здравствене установе.

По његовим речима, Штаб за ванредне ситуације ће и даље пратити ситуацију и све оно што буде неопходно од медицинске опреме која ће штитити грађане набавиће се у циљу заштите грађана.

Директор Здравственог центра Зајечар Др Мирослав Стојановић је навео да су тунели врло корисни у циљу спречавања уласка инфекције у здравствене установе, што је врло битно јер се, како наводи, зна како су прошле установе у којима је било инфекција.

-Град је донирао два тунела Здравственом центру Зајечар на шта сам им ја врло захвалан. Епидемија полако јењава, али не знамо шта нас чека на јесен, тако да морамо да будемо спремни потпуно што се тиче опреме и материјала. Циљ нам је да заштитимо ове две зграде, јер ако овде уђе вирус биће опасно. Ови тунели су нам велика заштита, закључује др Стојановић.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.