Вести

 ИЗГРАДЊА НОВИХ И РЕКОНСТРУКЦИЈА ПОСТОЈЕЋИХ СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ЗАЈЕЧАРУ

ИЗГРАДЊА НОВИХ И РЕКОНСТРУКЦИЈА ПОСТОЈЕЋИХ СПОРТСКИХ ТЕРЕНА У ЗАЈЕЧАРУ

Деца у насељу око Изворског пута у Зајечару добиће ускоро свој простор, поприлично удаљен од саобраћајница, а рекреативни спортисти, љубитељи кошарке, фудбала, рукомета, добиће уређене спортске терене.

На спортском терену у насељу Влачић ових дана постављена је нова ЛЕД расвета, али и ограда око самог терена, на Изворском путу ничу терени за фудбал, рукомет и кошарку, на Краљевици ускоро почиње осветљавање Сунчане стазе. Радове је обишао и градоначелник Бошко Ничић.

-Наша јавна предузећа, пре свега „Тимок одржавање“, које се и бави уређењем зелених површина и спортских терена, настављају радове на сређивању јавне расвете, зелених површина, спортских терена. Они су радили и током читавог трајања ванредног стања, а сада крећемо да сређујемо спортске терене“, рекао је Ничић данас приликом обиласка терена у насељу Влачић.

На спортском терену у насељу Влачић данас се радило на замени јавне расвете, уређењу ограде, фарбању реквизита. Вредност ових радова, према Ничићевим речима је нешто више од милион динара.

На Изворском путу ради се на изградњи потпуно новог терена за спорт и рекреацију.

-Обећали смо грађанима да ћемо направити терене за фудбал, рукомет и кошарку, тако да ће деца коначно, у том насељу добити свој простор који је поприлично удаљен од саобраћајница“, навео је Ничић.

У земљане радове за изградњу ових терена уложено је преко 600 хиљада динара.

Према Ничићевим речима, очекује се завршетак конкурса Министарства омладине и спорта, с обзиром на то да је за реализацију овог пројекта предвиђено заједничко учешће тог министарства и града Зајечара, а укупна вредност изградње ових терена са комплетном расветом и инфраструктуром износи око шест милиона динара.

Такође, Министарство омладине и спорта учествоваће ове године са 50 посто средстава у финансирању постављања расвете дуж целе Сунчане стазе на Краљевици.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.