Вести

 НАСТАВЉА СЕ ИЗЛАГАЊЕ И УВИД У ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ  ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

НАСТАВЉА СЕ ИЗЛАГАЊЕ И УВИД У ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

На основу Закона о јединственом бирачком списку и Упутства за спровођење Закона о јединственом бирачком списку, Одлуке о расписивању избора за народне посланике и Одлуке о измени Одлуке о расписивању избора за народне посланике, Градска управа града Зајечара НАСТАВЉА ИЗЛАГАЊЕ И УВИД У ДЕО ЈЕДИНСТВЕНОГ БИРАЧКОГ СПИСКА ЗА ПОДРУЧЈЕ ГРАДА ЗАЈЕЧАРА

Део Јединственог бирачког списка за територију града Зајечара изложен је у седишту Градске управе града Зајечара, ул. Трг ослобођења бр. 1 у канцеларији број 60 (зграда у дворишту).

Увид у део Јединственог бирачког списка врши се путем рачунарске опреме уношењем јединственог матичног броја грађана у циљу провере да ли је грађанин уписан у бирачки списак и да ли су уписани подаци тачни.

Захтев за промене у делу Јединственог бирачког списка грађани са пребивалиштем, односно интерно расељена лица са боравиштем на територији града Зајечара могу поднети Градској управи града Зајечара у времену од 7,30, до 15,30 часова сваког радног дана и у нерадне дане од 9,00 до 13,00 часова, најкасније до дана закључења бирачког списка 05. јуна 2020. године у 24 часа.

Од проглашења изборне листе, право на увид и подношење захтева за промене у бирачком списку има и подносилац изборне листе или лице које он овласти, по истом поступку по коме то право имају и грађани. Уз захтев се прилажу овлашћење и потребни докази.

Грађани могу од расписивања избора за народне посланике Народне скупштине до најкасније пет дана пре дана закључења бирачког списка, односно до 30. мај 2020. године у 24 часа, поднети захтев да се у бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима гласати по месту боравишта на територији града Зајечара (изабрано место гласања). Изабрано место гласања не може бити на територији јединице локалне самоуправе на којој бирач има пребивалиште, односно боравиште за интерно расељена лица. Овај податак не може се мењати до окончања изборног поступка.

У поступку вршења увида у бирачки списак лице овлашћено лице за ажурирање бирачког списка, лице за пружање техничке подршке Градске управе и овлашћено лице подносиоца изборне листе дужни су да поступају у складу за законом којим се уређује заштита података о личности.

Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе – www.mduls.gov.rs/registri/jedinstveni-biracki-spisak, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

НАЧЕЛНИК

Слободан Виденовић

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.