Вести

Outhide Festival и град Зајечар представљаће Србију у оквиру Street art пројекта

Outhide Festival и град Зајечар представљаће Србију у оквиру Street art пројекта

Outhide Festival и град Зајечар представљаће Србију у оквиру Street art пројекта који повезује 12 европских градова, а који обухвата активности осликавања јавних површина, као и многобројне радионице за децу и младе у Зајечару.

Пројекат има за циљ да снагом уличне уметности обнови јавне површине и креира мрежу европских градова у којима се њеном применом уличне уметности промовише солидарност и друштвени активизам.

У оквиру пројекта створена је мрежа између 12 европских градова, међу којима је и град Зајечар. Учесници су у претходном периоду остварили размену примера из досадашње праксе и озваничили партнерство, након чега је планирана друга фаза, а она подразумева спровођење различитих програмских активности.

Реализатор пројекта, Outhide Festival, уз техничку и логистичку подршку града, тим поводом најављује активности осликавања јавних површина, као и многобројне радионице за децу и младе. Пројекат финансира Europe for Citizens.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.