Вести

Обележен Дан победе над фашизмом и у Зајечару

Обележен Дан победе над фашизмом и у Зајечару

Поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату у Зајечару данас су положени венци на Спомен Костурницу погинулим борцима у Другом светском рату и совјетским војницима који су погинули у борбама за ослобођење Зајечара 1944.године.

Венце су положили и одали пошту погинулима, представници Града Зајечара, Војске Србије, борачких организација, као и представник амбасаде Руске федерације Станислав Лупин.

У име града Зајечара венце су положили заменица градоначелика Марина Милић и помоћник градоначелника Сунчица Лалић Стојановић.

Дан победе над фашизмом обележава се као сећање на 9. мај 1945. године када је нацистичка Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату.

Други светски рат био је у историји човечанства најмасовнији и по броју људских жртава најстравичнији сукоб у којем је погинуло око 60 милиона људи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.