САОПШТЕЊЕ ГРАДОНАЧЕЛНИКА ЗАЈЕЧАРА БОШКА НИЧИЋА

Градоначелник Зајечара Бошко Ничић је издао саопштење у коме наводи да су се појавиле дезинформације које шире поједина удружења и појединци, а у вези са поделом пакета помоћи за пензионере чија су примања испод 30.000 динара.

-Очигледна им је намера да изазову гнев пензионера са ниским примањима, да је град Зајечар добио од Републике новац за куповину пакета помоћи за пензионере чија су примања испод 30.000-динара, а да исте није купио и испоручио, као градоначелник Зајечара и командант ШВС, ОДГОВОРНО ТВРДИМ да је то ноторна лаж и, очигледно, нечија срачуната и свесна лаж !!!, рекао је Ничић и додао:

-Град је, на основу одлуке свог ШВС, из сопствених средстава (сталне буџетске резерве) купио 2000 пакета помоћи за породице оних који су социјално најугроженији (без икаквих прихода, самохрани родитељи без посла и сл.) а по списковима Центра за социјални рад и Црвеног крста Зајечара те Удружења Рома и др. и преко волонтера call центра исте поделио. Подељено је и више стотина пакета разне помоћи добијене од донатора. О свему постоји уредна документација у заједничком call центру Града и ЦК Зајечар.

Не постоји ниједна, ни одлука нити наредба, од републичких органа за поделу пакета пензионерима чија су примања испод 30.000- дин. а иста не би била ни логична узевши у обзир да су БАШ СВИ ПЕНЗИОНЕРИ добили од републике једнократну помоћ од 4.000- дин. што далеко превазилази вредност пакета које је град поделио онима који немају никаква примања.
Против свих појединаца, удружења и група које на овај начин, у овој ситуацији, шире лажи, дезинформације и манипулишу, скупљајући јефтине политичке и личне поене, град ће предузети све законске мере!, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Кључне речи: