Корона вирус - Важне информације - Штаб за ВС града Зајечара

ОЛАКШИЦЕ ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ УГОСТИТЕЉЕ

ОЛАКШИЦЕ ЗА ЗАЈЕЧАРСКЕ УГОСТИТЕЉЕ

У складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у Зајечару, отварање угоститељских објеката одложено је за 11. мај.

На иницијативу зајечарских угоститеља, јуче је у Градској управи одржан састанак са представницима града Зајечара.Град Зајечар је узимајући у обзир тренутну ситуацију изазвану вирусом COVID -19, изашао у сусрет угоститељима, тако што је пружио олакшице у плаћању закупа јавних површина.

Бошко Ничић градоначелник Зајечара је овом приликом рекао да је узимајући у обзир целу ситуацију са вирусом, која је сигурно неповољно утицала на приходе угоститеља, Град Зајечар донео одлуку да се у мају месецу они ослободе плаћања закупа јавних површина (баште и сл) и да им у половини јуна закуп умањи за 50 %, након чега се, како каже очекује стабилизација.

Зајечарски угоститељи су на састанку нагласили да имају превелике расходе, да би им плаћање закупнине градског земљишта само створило додатне финансијске проблеме. Како ће забране окупљања и даље бити на снази, и како локали и баште због усвојених мера неће моћи да раде пуним капацитетом, кафеџије сматрају да Градска управа Зајечар испуњавајући ову њихову молбу, наставља тренд помоћи предузетницима које Влада Републике Србије спроводи у целој земљи.

* Сви медији који преузму вест или фотографију (или и једно и друго) са портала Града Зајечара у обавези су да наведу извор. Уколико је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Кључне речи:

Сличне вести

Пошаљите коментар

Коментари који су увредљиви по било кога и на било којој основи, као и коментари који садрже рекламе или линкове ка спољним сајтовима, неће бити одобрени.